Kalas

Idag har vi varit på kalas hos Mirandas kusin,
världens bästa Mathilda som fyllt tre år i veckan!!!

 Du bara växer o växer tjejen!! Kan inte förstå att du är tre år redan...=)

Åkte förbi en sväng i Sunnansjö för o besöka svärföräldrarna med de var på vift så det var bara o fara vidare hem.. Handlade lite och gjorde Tacos till kvällen.

Har badat med min prinsessa på kvällningen. Det är helt klart det absolut bästa hon vet och då är det så roligt för man blir så glad av att se henne så glad...




♥Min fina tjej♥


Tror jag ska kika lite på True Blood SE3 när Miranda somnat...

Imorgon drar vi till Sunnansjö på förmiddan och gör ett försök till=p

Go kväll!


Ny design

Har fått ny blogg design! Är supernöjd... Kul med nått nytt igen=)

TACK TESSA!! Du är superdunder på sånt där!

En annan är helt Lost i den där HTML världen..


Båda bilderna är tagna på Öland...


Bildbomb Öland

Vi fick två underbara dagar på Öland innan övädret invaderade Öland och Gotland..... Det var ca 30-35 grader varmt i det långrunda vattnet på Böda. Var varmare att ligga och rulla runt där än på stranden...! UNDERBAAART! Miranda badade i havet och älskade verkligen att vara med på stranden och få bada.  SYnd bara att det bara blev två dagar.

Dessa starndbilder är från sista dagen (efter regnet). Jag hade inte min kamera med de första dagarna.. "Jag hinner sen, tänkte jag" Tur att mamma hade det så dom bilderna kommer sen!!




Min bror Markus och hans tjej Sara. Sara jobbade som apotekschef i Löttorp denna sommaren så det var bl.a därför vi åkte ner o hälsade på!


Mina hjärtan!


Detta kom på två dagar!


"Holken Holmström"
kallade pappa henne hela veckan för hon ser alltid så förvånad ut, som en riktig fågelholk..

Mycket kortspel blev det också. Men vad ska man göra annars när det vräker ner??!

Johan gav upp på söndag kväll och åkte hem då det fortfarande regna. Han åkte hem och jobba istället eftersom han har obetald semster då han börjat nya jobbet. Vi blev klar med mamma och pappa några dagar. Enklare att åka hem med Miranda när man har husvagn, så man kan stanna ofta. Hon har varit jätteduktig att åka så långt, sista timmen från Örebro igår var lite jobbig men annars har hon klarat det galant.

Vi stannade vid en tjärn på vägen hem och sov.

Var såå fint..

Men nu är vi hemma och det är skönt. Men vi har haft en underbar semster. Miranda älskade husvagnlivet, då det händer nått hela tiden.

Här hemma är det krypträning som gäller för fullt, hon är så frustread att hon inte riktigt kommer på det. Hon står mest och gungar. Benen gör rätt, men hon glömmer armarna... =)


Nej nu måste jag packa upp!!


Hemma!

Trött och slut efter en hel dags bilåkande.....

Orkar inte skriva något men imorgon kommer det ett inlägg med massa bilder från vår semester!

Regn.........

Vi har haft två underbara dagar med sol och värme... Men det verkar som det bara blev de. Nu spöregnar det och enligt YR ska det fortsätta. Men men, vi är lediga och har semester iaf.


Nu har jag det bokats en helgweekend till Göteborg oxå i september! Trevligt sällskap, Liseberg och massa skratt hoppas jag på!!


Ne det går knappt och vara på internet med detta trådlösa skit vi köpte.Återkommer på tisdag!

 

 


Öland

Packa, handla, fixa lite och sen till kvällningen åker vi! Ska bli såå roligt. Skönt o få komma iväg lite, var längesen man var utanför denna lägenhet nån längre tid.


Hoppas på kanonväder!!

Jag väntar på att en snubbe ska ringa, men han vill tydligen inte göra det? Så det kan vi ju glömma.

Miranda sitter för övrigt helt stadigt nu, hon ramlar sällan bakåt. Oftast hinner hon få in balansen innan hon faller. Mammas duktiga tjej!


Nej nu blir det frukost och sen ta tag i packningen!!


Jädrans..

Jag tror det regnar?


En vända på stan'..

Snart ska jag gå upp en vända på stan med mamma.. Sen ska jag åka och måla klart. Jag säger att jag ska måla varje dag men det lsutar ju bara med att jag slappar i värmen... Men idag SKA jag (för pappa kommer hem imorgon!) Så då måste jag va klar, eller måste och måste. Det känns bättre om jag är det.

Har mina bruna linser idag. Tycker det är skitkul o variera!!




Och Miranda kutar runt för fullt i gåstolen.. Hon har verkligen fått in tekinken nu.


Shoppat!!!

Ölandsemestern väntar och jag behövde lite nya sommarkläder tyckte jag. Därför blev det en sväng till Borlänge med mamma idag. En väldigt rolig dag, men herregud va allt va virrigt och snurrigt de var idag. Ibland har man sånna dagar... Kan inte göra annat än skratta åt det!

Nytt i garderoben för mig:



Och nytt i lådan för Miranda:


Och även denna byxdress till mig.... I'm in löööööööve..


På eftermiddagen blev det kalas för Emanuel som fyllt år. Alltid trevligt o träffa släkten Holmström=)


Miranda sover och det ska bli intressant och se hur länge. Jag har köpt ny välling (sempers istället) och tänkte prova nu ikväll. Men hon har väägrat allt som inte varit ersättning senaste kvällarna, även om vi bara haft en halv matsked välling i ersättningen. Så nu blandade jag två flaskor. En välling, den nya, och en ersättingsflaska....

Började med att hon fick ersättning och sen bytte jag till vällingflaskan och hon fortsatt äta.. hon grimaserade efter nån minut och då byte jag tillbaka, så höll vi på. Tillslut hade hon nästan ätit ur båda flaskorna och då blandade jag ihop skvättarna och hon åt upp. Därmed åt hon nästan 300ml... Jag tänkte att hon äter väl tills hon inte orkar mer, och det gjorde hon verkligen!! Så jag HOPPAS att den här nya vällingen smakade bättre.... har ju varit osäker om det är konsistensen eller smaken som hon regarerar mest på. Men som sagt den som lever få se - hur det går!


Nej nu är det dags o hoppa i säng. Imorgon blir det troligen målning, det sista...!


Snabbbloggning!

Miranda sitter i gåstolen och är inne på sista versen. Ska snart slänga henne i säng=)

På förmiddagen var det Rally på stan så vi var upp en sväng o kika. Tycker sånt där är kul ibland men det här är verkligen helt värdelöst om jag får säga mitt. Visst är det kul att det händer nått i stan men nästa år tänker jag då inte kolla....!

Har spenderat eftermiddagen i Grängesberg.. Solat och myst och på kvällen grillade vi.


Imorgon blir det till att vara i Sunnansjö heeela dagen antar jag. Johan ska försöka få klar sin bil, den ska bestiktigas i veckan... Hur nu det går..;)


Nej nu är det dags för M o sova...!


GRATTIS!

Idag fyller Emanuel år!!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!

önskar
Miranda
Johan o Johanna


*


Har precis kommit från BVC. Miranda fick sin 6 månaders spruta och hon blev knappt ledsen. Så skönt.. Jag som är så spruträdd. Fick direktiv om nya matvanor också. Bort med ersättning helt, och fler mål mat/gröt om dagen. Sen välling resten. Trodde man skulle ha ersättningen mycket längre men tydligen inte. Men eftersom Miranda inte är så förtjust i vällingen så får jag väl börja lite försiktigt med att vänja av henne. För ersättning är ju rätt sött o gott. Men hon blir väl inte direkt ledsen om hon får fler mål mat...;)

Gick en vända på stan och köpte två bikinis. Inte direkt samma storlekar man brukar ha. Skrämmande... Blev även en solhatt åt Miranda. Så nu är vi redo för Öland om ca en vecka! Längtar!!


6 månader, Ett HALVT år!

Kan inte förstå att det är 6 månaders sen vi fick Miranda. Tiden har gått så otroligt fort!
GRATTIS GUMMAN!!



Miranda ca 3 veckor

 Den 7 januari för ett halvårs sen, sa de att de skulle sätta igång mig.
Herregud tänkte jag  "-Imorgon ska vi få barn".
Jag hade legat inlagd i tre veckor för havandeskapsförgifting och pendlat fram och tillbaka mellan hem och Falun. De dagar jag fick va hemma var guld värda, även om det var soffläge som gällde. Jag hade fint kunnat lega där utan problem om det hade varit närsomhelst på året, men INTE julveckorna. Jag fick som tur va åka hem på Julafton och Nyår. Jag är så familjekär, jag hade gråtit blod annars...
 
På en koll efter jag varit hemma på permis gjorde de UL och tog prover. Mina värden var inte bra, +3 i urinen och högt blodtryck (145/95). Och de kunde inte se att bebis växt något från förra viktuppskattningen. De kände på lvmordertappen och kontaterade att jag var öppen 1-2cm och mjuk. Så de bestämde att imorgon kl 9 sätter vi igång det hela. Shit vad nervösa vi var. Jag var väl rätt inställd på att detta skulle hända men Johan vart helt ställd. Verkar som han inte förrän nu förstod att vi faktiskt skulle ha barn? Han åkte hem och jag låg kvar på 37:an över natten.

Kl 9 nästa morgon var vi redo! Ge gjorde en ny undersökning och konstaterade samma även idag. Mjuk, öppen 1-2 cm. Ingen hormontampong eller ballongkateter behövs för att öpnna nå mer. Så vi fick åka upp på förlossningen, en våning upp, direkt. Späännande!!! Men de sa till mig: -"Tänk på att en igångsättning normalt tar låång tid, uppemot 20-30 timmar". Jag tänkte då att innan helgen är slut så har vi barn iaf. (Det är nu Fredag förmidda).

Kl. 11 tog de hål på vattnet, och sen var det bara och vänta. Det hände inte så mycket, jag åt lite glass o soppa och vi skickade lite meddelanden. Kl 13 kom en barnmorska in och kollade om det börjat kännas nått. "-Nej var mitt svar" Det kändes inget alls..! Så då satt de verkstim.dropp. De höjde det suggsesivt eftersom det inte hände särskilt mycket. De gjorde en sista höjning strax innan 14 och efter det satte det igång. PÅ RIKTIGT!

Detta kapitel är relativt suddigt. I Johans förklaring det värsta han varit med om. Jag minns så inte mycket. Det gjorde fruktansvärt ont och vi tog oss genom varje värk tillsammans på olika sätt. Jag hade lustgasen och sög i mig den i princip hela tiden jag fick, då Johan inte sa åt mig att jag var tvungen att sluta. Jag var i princip helt borta mellan varje värk. Sov och laddade eftersom de kom så tätt. Kl 15.45 är jag öppen 3-4 cm. Och klockan 16.00 ber jag om EDA. Jag kommer ihåg att jag hela tiden frågade vart den där himla doktorn var och varje sköterska som kom fram till mig frågade jag "-Är det du då?!?!?!" De bad mig att vänta lite till, att hon kommer alldeles strax. Väntan var oliidlig, vad kan ta sån fruktansvärd tid när jag har så ont!? Hon kommer in strax innan halv 5, presenterar sig och börjar förbereda.  I detta ögonblick så händer nått, jag känner nått och inte kännt hittils. Ett starkt tryck neråt och det trycker på nått så fruktansvärt. Jag i princip skriker över hela rummer att "nu trycker jag"! Barnmorskan säger åt mig "Neej, det får du inte göra, du ska få EDA nu, du är inte öppen, försök inte trycka än". Men jag känner att jag måste och säger upprört igen "Joo,jag måste! !" 

Eftersom jag insisterar på att göra de så känner barnmorskan igen och jag hör hur hon säger till undersköterskan "Men herregud hon är helt öppen". Och då var kl 16.30. Alltså hade jag öppnat mig ca 7 cm på 45 minuter. Så ingen EDA behövdes, för den skulle inte hjälpa. Det fick dom dock förklara för mig om och om igen då jag undrade vart i helskotta min bedövning tog vägen..! 

Så nu fick jag som jag ville. Krystvärkarna var här och det vara bara o börja. Kommer inte ihåg särskilt mycket här heller mer än att jag frågade gång på gång hur lång tid det var kvar. Det enda svar jag fick att det kan man inte veta, det är så olika. Men om jag kämpade bra så skulle det nog inte vara så lång tid. När klockan var 5 frågade jag om det var mer än en timme kvar, Nej sa hon. Det trodde hon inte....

Kl 18.02 föds vår bebis♥
och de lägger upp henne på mitt bröst. (Med rumpan före)
ÅHH det är en pojk säger jag!! I tron om att jag ser en svullen liten pung. "Men vad säger mamma?" påpekar barnmorskan och visar mig igen, "Det är ju en flicka ser du väl! =)"  Känslorna bara sprudlar i hela kroppen och smärtan är som bortblåst och glädjen är så enorm. Vi har får en flicka. En dotter. En Miranda.

"Det va en där" sa jag till Johan med ögon stora som jordglobar. "De va en"
En flicka som var helt perfekt.



Jag är väldigt nöjd med min förlossning och inte de minsta avskräckt. Visst är det nått så obeskrivligt och det gör så himla ont men från min första riktiga värk tog det 4 timmar, och det är snabbare än jag någonsin kunnat drömma om. Jag hoppas att jag får en likande förlossning nästa gång men hoppas att jag slipper ligga inne....


Idag är det ett halvårs sen vi fick träffa vår dotter för första gången och det är bara ett halvår kvar tills hon fyller ett år. Tiden går så otroligt fort och vi njuter varje sekund vi delar med henne.

Inte anade jag att man som människa kan känna sånna här känslor för någon. Som de sa till mig innan jag fick henne. "När du har fått barn springer ditt hjärta runt på två ben"... Och just nu ligger mitt hjärta i en säng uppepå och sover. Och jag kan inte vänta tills jag får lyfta upp henne i min famn och känna hennes underbara doft igen.


Vår älskade Miranda. Grattis på din 6 månders dag!!


Träning

Miranda börjar bli riktigt duktig på att sitta själv. I alla fall så länge man pratar och tittar på henne. När hon kommer på nått, eller får syn på sån så faller hon åt sidan.



Men hon är ofta förbannad nuförtiden när hon ligger på mage. Man ser hur hon kämpar för att lära sig. Att ta sig framåt, resa sig till krypläge, åla, något! Men hon kan inte. Och hon blir sååå arg. "Pppprtttjjj"  gnäll o stön är det vi hör då. Men snart så gumman, kämpa!


Imorgon ska vi till BVC för spruta. Hoppas hon klarar sig utan feber även denna gång. Speciellt i den här värmen. Ska ju bli jättefint väder imorgon hörde jag....


HIPP HIPP HURRA!!

För våran Madde idag!!!!



Stort grattis från oss!

Miranda
Johan & Johanna


Eclipse

Nu har även jag sett Eclipse.
Var mina släktingar tvugna att komma precis till premiären, när de är här vart 7:e år? Snacka om att pricka in fel. Men men=) De var trevligt iaf men denna kväll var bättre. Nu har jag äntligen fått se Eclipse, och som jag väntat!! Kändes som hela världen hånade mig på torsdagsförmiddagen.... "-Kolla hon har inte sett Eclipse" sa varje öga som tittade på mig när mötte deras hånfulla blickar... Åtminstone kändes det så. Även om jag läst böckerna så har jag väntat sååå på denna film. Och var den så bra då? JAAA de va den....!!!

Nu ska jag lägga mig i sängen och somna men ett leende på läpparna. Och jag är fortfarande Team E även om det draaar fruktansvärt i ena sidan. Men jag vet ju hur det går så..;)



Ja jag är vuxen, har barn, men det betyder inte att jag växer upp för det. Jag ääälskar att präglas av något som fångar mig som musik eller i detta fall filmer/böcker.... Men jag är kvar på jorden för det. Jag blir inte galen.



Sliiten

Idag har jag  varit rätt seg. Tvådagars är man inte van med på första festandet efter 1 år. 
Blir en tidig kväll vill jag lova.
Men jag har haft så himla kul!
TACK ALLA UNDERBARA VÄNNER!
Ni är fullkomligt bäst allihopa. Hoppas på en favorit i repris nån helg....
Och till världens bästa mamma som haft Miranda. TUUUUSEN TACK.

Har även bokat campingplats på Öland i vecka 29 och en bit in i 30.. Vi åker med mamma o pappa och brorsan. Ska ner o hälsa på hans Sara som jobbar där och passa på att ha en skön semestervecka. Ljuva vackra Öland, hoppas på kanonväder nu!

Ikväll fin Miranda endast välling i flaskan (har haft hälften ersättning förut) så nu ska vi testa några nätter så får vi se hur det går!!


Sängen roooopar på mej. Natt Gott.


Shoppat=)

Detta hamnade i mitt brevlåda igår på nått konstigt vis...;)


Allt från Nelly.com


Idag och imorgon ska Miranda vara hos mormor och för oss blir det LA festen! Ska bli sååå roligt. Känns som evigheter sen eftersom jag var gravid förra gången.

Har inte alls tid at blogga. Det är fint väder, mycket att göra och lusten finns inte alls.

Ha en underbar helg alla!!


RSS 2.0