Tapetfunderingar

Jag vill inte ha som alla andra, jag vill ha det annorlunda och lite egentänkande....
Så om NÅN kan tänka sig in i hur jag vill ha det i Mirandas rum så kolla på detta. Jag har tre förslag.. Skulle det se för dumt ut? Som sagt tanken är att det ska vara lite annorlunda också...

Jag har bestämt mig för denna rulle. Den kostar 650kr så att köpa tre rullar och täcka hela väggen är inte att tänka på. MEN jag vill heller inte ha hela väggen, tror det blir för mycket.

Så jag vill ha en rulle och göra "effekter" på en hel vit vägg. Sätta enstaka våder...




        
Tänk er detta på en långvägg. Blommorna /Fjärilen ska isf vara tapetserad på en tjock mdfskiva så den sticker ut från väggen... Vilken av de tre förslagen?

Tapeten på nära håll:


Vad tror ni?
Gillar du inte tapeten, tänk hur det skulle se hur med din favvotapet då...


Auktionsfynd 2

Kommer ni ihåg den här, mitt 50 kronors auktionsfynd i somras??

Den är nu vit och jag är så nöjd!!! Du är bäst pappa! TACK!!!!



Har inte riktigt bestämt vart den ska stå än bara...

På tal om stå, nån som står överallt är den här damen.... Hon envisas med att stå såhär på gåvagnen flera gånger per dag. "Väntar" bara på att hon ska ramla när jag inte ser.


Sammanfattar helgen..

Helgen är över men den har varit bra, vi har fått mycket gjort!!

I lördags kom Lisa och Kim. Jag o Lisa satte  upp CoverUptapet i MIrandas rum för att få ett slätt och jämnt underlag så jag bara kan måla vitt på tre väggar. Så nu ska det läggas golv och sätta fondtapet. Underbart att det är igång och så skönt att vi kommer bli klara till jul.

Johan och Kim staplade HELA vår vedhög. Herregud den var jättestor. Måste varit ölen som speeda upp dom!
Sen blev det pizza, film o godis till kvällen... Miranda var hos Mormor och Morfar hela dan och sov kvar sen..

Tack för en bra dag!!

Igår var vi och hämtade mer ved vid pappa och fick mat hos dom. Sen på kvällen satte jag upp nya gardiner. Blev så fint..! Hade även besök av Johans föräldrar.
Synd bara att helgerna går så fort..!


Idag ska jag o mamma till Borlänge och köpa golv till M's rum. Sen ska jag kika noogrant efter en fondtapet. Är för snål för den jag vill ha.. då jag egentligen behöver tre rullar a 650 kronor. Lite dyrt för ett barnrum. Om x antal månader kanske hon redan rivit ner den eller målat en stad på den..=)

Hoppas jag hittar nån!


Premiär

Nu är det premiär eldat!


Gud så skönt...


Ljuskrona

Det är fixat och klart med skorstenen!!! Nu får vi elda och det känns så himla bra! Nu slipper vi feta elrräkningar utan kan lägga pengarna på annat istället. Och det blev inte dyrt heller att fixa skorstenen, det gick att täta ändå. De första företaget som va hit sa ju att det inte gick för att den svängde för mycket. Men nu är det ia alla fall fixat! Underbart....
TACK till er!

Jag har länge letat efter en ljuskrona att ha i "första delen" av vardagsrummet, i alla fall ända sen det blev klart att vi skulle  köpa och nu har jag hittat den!
OCH BESTÄLLT DEN!
Den är helt underbar...

Jotex

Lite tråkigt att det var leverans 10 feb, men jag kan vänta!!


Miranda har vaknat runt 8 hela veckan, men idag, skulle hon upp kl halv 7 samt att hon vaknat tre gånger inatt. Det är helt otroligt, jääämt när det är helg... Lördagar ska man sooova tjejen!
Idag kommer min bästa vän Lisa o hennes Kim hit. Vi ska börja med Mirandas rum. Karlarna ska fixa med ved och dricka öl... Blir en trevlig dag, så skönt att få hjälp! Tack hörrni!

Miranda får åka till mormor o morfar!

HA EN BRA DAG!


Julkort

Har tagit lite kort idag på Miranda. Försökte få nått bra julkort... Och det var inte det lättaste....! Idag var hon inte på humör, i alla fall inte på modellhumör. Men jag tror jag fick till några bra iaf så det blev ett julkort tillslut. Kommer på posten om nån vecka. Spännande!


Madde var här o hjälpte mig... Tack!

En trött Miranda pustar ut hos faster.. Det är jobbigt att vara supermodell.


My precious!!

Nu har jag äntligen köpt en UNDERBAR ljusstake till stora fönstret!
Har inte velat spendera saker på onödigt då vi inte vet vad skorstenshistorian kommer kosta. Vi har ju liksom ljustakar.. MEN jag ville ju ha denna så gärna, som jag sett och suktat efter..
Och idag åkte den upp, liksom alla andra stakar. Jag som skulle vänta till helgen...

I lööööv it.





Målade om en annan ljustake idag och den blev kanonfin!!

Den fick lite slitna detaljer, såklart;)

De förra ägarna hade lämnat kvar 6 ljustakar så jag tänkte piffa till dom lite. Så jag målade om två ljustakar som var röda, blev också så fina som vita. Och nu när jag kolla på dom har färgen dragit åt sig det röda så de är ROSA.. Hahaha, jag är inte alltid så brilliant i mina tankar..!


Miranda trivs som fisken i vattnet i huset i alla fall, och det märks! Hon är nöjd mest hela dagarna. Jag tycker jag hinner ganska mycket för hon roar sig själv med egna äventyr. Hon kan krypa runt runt och det är så skönt!! I lägenheten var det mest gnäll, sen om det beror på det vet jag inte. Oavsett vad så är det underbart att hon har sånt bra humör just nu...
 


Självklart kan hon va grinig hon med, men inte ofta...
Faktiskt ramla hon ner från den här stolen och landa på näsan precis efter denna bild, jag hann verkligen inte på henne... Snabb som en vessla!
Helt otroligt att man sitter bredvid men en enda manöver och hon är på golvet, man önskar man hade åtta armar.


Nu blir det läggdags!


Sovmorgon

Två dagar i rad har Miranda sovit som prinsessan på ärten...! Inatt vaknade hon vid ett, fick liiite välling bara sen somna hon om. Men annars sov hon från 19.45-08.45!!!

 Och hon har sovit bra i nån vecka.. Vet inte om det är för jag bytt välling? Men det konstiga är att jag bytt "ner" mig. Har haft fullkornsvälling 8 mån, men hon har vaknat ofta och gnällt många ggr varje natt. Hon har ätit den och gillat den men för magen verkar det bli lite körigt. Så hon var dålig i magen i några dagar så jag bytte till Majsvälling 6 mån för att magen skulle få nått mildt och komma ikapp.. Så jag blandade 2/3 majsvälling och 1/3 fullkorn och efter bara nån dag började hon sova såhär! Ska fortsätta så och se om det är det, sen ska jag börja blanda i lite mer igen... Kan ju ha varit tänderna i dessa veckor också, för nu är två små bissingar uppe i underkäken!

Jaja, man kan fundera mycket men jag är i alla fall glad över min sovmorgon!


Ljuva sommar

Sommaren iår var helt underbar!!! Ölandssemester och mycket tid ute hos mamma o pappa...! Snart är julen här och det ska bli underbart att fira med min lille dotter som nästan är ett helt år då!!

Hittade två underbara sommarbilder på världens finaste tjej som mamma tagit..





Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/673436/the-ordinary-life-of-us?claim=ycenwma3vmp">Följ min blogg med bloglovin</a>


Dörrkrans

Nu har jag pysslat lite igen... Är så kul när jag får leva ut mina pysselbehov nu när jag har hus. Jag har inte alls haft inresse av att göra sånna saker i lägenheten.. Men nu är det så roligt!

Hämtade lite kvistar från tujan utanför och nå röda bär från en buske vi har. Men jag har ingen aning om vad det är för bär. Nån  trädgårdskunnig som känner igen dom?





Nu ska jag ta mig en tur till mamma o pappa o kolla på 3 avsnitt Desperate och 3 Greys som jag missat när vi varit utan TV och Internet... Ska bli roligt att komma ikapp.

Och idag kommer de och fixar lite på skorstenen, HOPPAS de gåååår!

Väntar på att lilla M ska vakna så vi kan åka...

Två av mina hjärtan...


Några bilder...

 Vi börjar få mer o mer ordning känns det som.... Fattas lite inredning här o där men jag måste veta hur jag vill ha det innan jag sätter på mig spenderarbyxorna...!


Fixade i ordning i hallen med mina gamla fönster jag målat... Tyckte det blev riktigt fint!

Vårat stora underbara vardagsrum....!

Lite tomt än så länge men jag funderar fortafarande hur jag ska ha det... Två stora runda mattor är beställda så de kommer nog i veckan!

Mitt fina auktionsfynd från i somras.

Så här såg den ut från början.....
 
Nu är den vit, världens bästa pappa har sprutmålat den...
JAG ÄLSKAR DEN!


Jag älskar hela mitt hus och imorgon tror jag de kommer och murar skorstenen, det verkar gå att fixa ändå!! Tur man hör med olika människor för man får då verkligen olika svar! Hoppas det inte blir lika dyrt heller!

Jag har satt upp ETT julens tecken...

Men har inte fått en enda puss än... Lär det bli ändring på!


Go natt på er!!


Utmaning!!

Vad har DU för skrivbordsunderlägg/bakrundsbild på din dator??

Lägg upp din bild på din blogg och skriv varför du har den!

Så här ser min ut:




Jag har den för att jag tycker den är stilren och grymt snygg!


Ska bli roligt att se! Jag utmanar hela min länklista och alla som vill!


Äntligen!!

WEEEEEIII Jag har riktigt internet igen och snart TV kanaler, så fort vi kopplat in det bara!! Det är sååå skönt!  Ikväll ska jag lägga in lite bilder på vardagsrummet, nu när det går o ladda upp!

Var även till BVC idag med skruttis. Hon vägde 11,2 och var 72 cm lång. Min guldklimp!

Verkar som det kan lösa sig med skorsten men jag ska inte ropa hej innan jag är över den breeeda bäcken. Eller ja lösa sig o lösa sig, det blir inte lika dyrt som vi kanske trodde ett tag. Berättar mer när jag vet lite mer säkert.



Nu ska jag greja lite mer..!


satans skorsten!!!

Ja det känns som det händer så mycket just nu men ändå inget alls! Har noll bloggintresse me ska men jag ska uppdatera er lite.

Vi fick inte godkändt på skorstenen av sotarna, den var för dålig. Vilket innbar att vi blev tvugna att täta den... Det skulle kosta ca 10-15.000. Där såg jag mina renoveringstankar lipa mig in ansiktet. Så en skorstenssnubbe kom hit och skulle kolla på jobbet men kommer fram till att det inte går o täta!! Den har för mycket vinklar och böjar så de villinte göra jobbet för  de kan inte garantera att det ska bli bra!! Så vi är tillbaka på ruta ett och har kollat lite själva på den och en till kille kommer imorgon otch ska kolla. Detta måste kollas upp då jag inte direkt vill gjuta en ny "á mycket mera money"....


Min renovering står stilla som sagt då vi inte vågar göra av med nå pengar...=(. Hade ju velat börjat med Mirandas rum men det får vänta!!

Igår hade vi svärföräldrarna här, de hjälpte till med att mura igen några hål i skorstenen... Sen bjöd vi på mat, var trevligt att få bjuda igen nån gång då vi snikar mat där rätt ofta.. ;) Sen fixade jag Tessas hår, blev jättebra så nu är hon lite mörkare igen!

Idag vet jag inte vad som står på tapeten... Finns nog en del att göra!


Blir inga bilder, internet är för segt.......


Lök ÄR farligt för hundar....

 Lök i alla former är livsfarligt för hundarna. Det hämmar syreupptagningen i blodet, sänker prestationsförmågan och kan leda till allvarliga förgiftningar. Belöningar som köttbullar och korv verkar motivationshöjande för stunden, men bara efter några minuter påverkas hundens kropp negativt av godiset.

Läste en bra artikel här:
http://www3.shellkonto.se/lollo/hundlivartiklar/Livsfarligakottbullar.pdf

Så om du har hund, LÄS DEN, det kan vara bra o veta. Även om din hund klarat sig bra hittills så kanske det är något att tänka på i fortsättningen... Förgiftningen är inte vanlig, men ofta är det en långtidsprocess då blodet bryts ner sakta. Men om hunden inte får lök på ett tag så återhäntar sej den också sakta. Därför är detta inget som märks så väl. Men man kan väl undvika om man kan?

Eller MÅSTE din hund få de där pyttipannaresterna?

Jaja, nog om det. Du behöver inte läsa om du inte vill..=)



Idag ska jag åka till Ludvika och träffa min bästa vän. Var så längesen...
Ooch imorgon kommer sotaren hit och ska besiktiga skorsten och provtrycka den. Det känns som dödsdomen då vi vet vart våra pengar kommer hamna. På rolig renovering eller osynlig inne i skorstenen eller källaren..
Håll tummarna med oss nu!!


Uppdaterar lite.

Ska visa er några bilder från huset..
Så här såg det ut i någon vecka men är lite mindre röra nu.. Men ändå ingen ordning!! Men här är iaf vårt vardagsrum. Haha=)



Katterna älskar att sitt i stora fönstret och kolla på fåglarna... Till våren får de nog komma ut!!
Om ni kollar noga så ser ni nog domherren på bild ett!

ÄLSKAR verkligen ett av de stora fönstren i vardagsrummet. Helt underbara!!


Vi har fixat lite med datarummet, har varit en matsal tidigare så det ligger mellan vardagsrummet och köket. Här ska vi ha kontor/spelrum/datarum. Blir soffa och TV när ekonomin tillåter.. Alltså prio 315.



Johan är så nöjd då han fick välja tapet själv..=) Blev jättefint men än så länge är allt lite provisoriskt, så man hinner tänka vad man verkligen vill ha sakerna. Hela nedervåningen har 2.50 i tak så det sitter nå gamla gardiner i vardagsrummet från förra ägaren och i datarummet fick de helt enkelt bli för korta! Mycket att göra alltså =)

Har lånat ett mobilt men det är så segt så det blir inte många inlägg. Detta tog 1½ timme att göra.


ÅHHH!!

Fick reda på idag att bredbandet, TV och telefon dröjer till den 22 nov! AAAHHHHHRRRGGGG!


Så det blir att glo på varann i två veckor då...
Eller mycket gjort i huset borde det ju bli iaf...
Men jag kan ju inte se DH och Grey=(


Aja... Hoj!


Utan internet

Är utan Internet pga av flytten som ni kanske har förstått.... Är hemma vid mamma en sväng nu så då passar jag på lite!

Flytten har gått bra iaf, det var rätt jobbigt då vi inte var så många.. Så det tog sin tid men nu är vi på plats! Älskar verkligen huset. Ytorna, rymden och att bara titta ut genom fönstret och inte se riksvägen är underbart! Vi har väl inte kommit i ordning så mycket. Väntar på att få hjälp med lite möbler o så men jag lovar att visa er bilder sen!

TACK TILL ER SOM HJÄLPTE TILL!!!!!! Ni vet vilka ni är..=)

Ni kan få en liten bild på trappen iaf..



Har tuuuusentals böcker som är kvar sen förra ägarna i huset. Och jag menar tusentals. Poesi, Historia, Romaner- Ja ALLT man någonsin kan tänka sig. Jag kan konkurrera med Saxdalens Bibliotek garanterat!
Nån som har nått bra förslag på vad jag ska göra med detta?

Orkar inte sälja allt, för det är ett års jobb, minst...



Idag åker jag till Västerås och hälsa på min bror o Sara, imorgon bär de av till Sthlm och på Lördag blir det IKEA... Blir ett par trevliga dagar.

Jag längtar tills jag får internet igen, blir troligen på måndag.
Ha det gött!


RSS 2.0