Gymbruden!

Nu börjar hon gilla att ligga där, har inte allt velat tidigare. Men igår hos mamma och pappa så slog hon på nallen i mitten och skratta=) SÅ jag testade idag igen och nu har hon legat i ca 20 min och lekt=)

 

Mammas hjärta!!

 

 


Väggord

Fick mina väggord idag och har nyss satt upp dom...

 

Hallen

Och köket..

Blev nöjd!

 



God morgon!

Idag gick vi upp halv nio, då ville inte JAG sova mer... Hade en sån mardröm så jag var tvungen att ringa Johan och höra han säga att det inte var sant.. Tror man är lite känslig nu! Hehe

Miranda ligger i vaggan och pratar med sina flygplan i taket. Jag väntar på att hon ska somna så jag kan plocka lite.. Idag är vi nakenfis bådatvå.. Det är stekhett i lägenheten, för ca 3 dagar sen önskade jag mig en skoteroverall att gå runt i. Varför ska det vara lagom? Nä svin-kallt eller tropisk värme de e grejer det!

Idag ska vi ta med oss Morfar och åka till Grängesberg. Jag ska fixa lite med 2009s bokslut och framkalla lite kort från mammas dator. Ska nog gå ut och plocka lite påskris oxå...



♥ Vi... ♥


Ny vecka!

Helgen är över och det är måndag igen... Lördagen spenderade jag hos Mamma och Pappa, vi laga thaimat, kolla på film och satt upp en hylla. På kvällen kika jag på Millenium i mörkret med massa ljus tända för Earth Hour, men som sagt. Fuskade lite med TV:n...

Igår städade vi lite på fm, dammsög och torka golv, tvätta och plocka undan en hel del. Skööönt! Senare fick vi besök att Therese och Andreas, mycket Trevligt!! Lagade torsk och potatis med kall dillsås. Jadu sen blev det inte så mycket mer gjort. Vi kollade på en film sen: Brothers. Den var bra, men rätt tragisk. Tror den är baserad på en sann händelse men är inte säker.. Men är en sak som mycket väl kan hända. Värd att se iaf.



Budade hem väggord på Tradera igår. Den i köket vet jag vart jag ska sätta men inte den andra, så vi får se om den passar nånstans.

Fick betala 99kr för den första och 16kr för den andra=) Ljusgrått blir den första i, den andra i svart.

Helg!

Igår var jag o mamma upp på stan och handla lite och kika i nya gallerian. Blev ju kanonfint! Blev en HEL DEL klläder till Miranda. Iallafall för hela hennes barnbidrag. Så nu har hon lite mer 62 och 68 så hon klarar sig ett tag. Fast vissa kläder har hon fortfarande i 56....

lite av de jag köpte...

Idag är Johan ledig så vi har redan hunnit med en del. Har varit och lämnat massa kartonger och tidningar vid återvinningen, varit till Telia och en sväng på stan. Köpte mjölk och godis till kvällen. Och ikväll blir det PIZZA, rätt längesen nu. Ska bli gött!

Har precis haft Johans mormor och morfar här på kaffe. Miranda fick en jättefin klänning och ett par påsksockor, perfekt! Tack så jättemycket!'


Nu har jag en dam som inte vil sova mer.. chip och trevlig helg!

Bullbakning

Håller på och bakar bullar, men jag tror att det blir två längder av degen istället. Går lite fortare. Sen kanske jag gör en sats till med vanliga bullar sen. Gud vad jag älskar o baka! Skulle kunna jobba på heltid som husmor.. ;) Finns det nått sånt jobb? Får nog isf skaffa mig en rik karl, så jag kan va hemmafru. Men jag vill ju inte byta så jag får nöja mig med husmor nån gång ibland....=)

Annars händer det inte så mycket här hemma!
Allt går bra och Miranda är så snäll. Hon sover på mig oftast på kvällarna när vi tittar på TV sen går vi upp och byter blöja och ammar vid 22 och sen somnar hon mellan oss i sin "säng" och sover fram till 2-3 tiden på natten.. Då äter hon och sen somnar om. Vill äta vid 5-6 tiden sen igen och då kan det vara knäligt och somna om ibland och morsan vill inte gå upp! Sen somver vi till 8-9. Jag tycker det här är helt OK men jag har ju inget och jämföra med så..=)


Ne nu vakna hon. KraM!


14:48 resultat:



Kanelbullar och Vaniljbullar.. (för din skull mamma)


Måndag!

Vi tog en lång sovmorgon idag jag och Miranda. Vi klev upp halv 11. Badade direkt och sen har vi babygymmat lite, men jag tycker hon inte är direkt intresserad.? Inte än iaf. Det är tio gånger roligare att sitta i babysittern, kanske för att hon är mer upprätt och kan se andra saker? Just nu sover hon iaf så jag ska nog fixa morgondagens matlådor så jag har det gjort. 

När Johan kommer hem från jobbet ska vi åka till Sunnansjö och gratta
Theo som fyller år idag! GRATTIS !!!



Ne nu ska jag ruska igång medans jag har tid!


Kalas

Igår var jag och Miranda och Mamma ut till Blötebrget och sjön Glaningen. Var och hälsa på Pappa, Markus, Sara och Max som var ute och angla. Snacka om att jag var avundsjuk. De hade haft fullt upp på morgonen, fick springa som galningar don efter don som "nappa".. De fick nog runt 25 gäddor tillslut..!!

Sen var vi på kalas hos Farmor! Fick smörgåstårta, fika och vanlig tårta. Riktigt trevligt ett umgås lite med släkten!


Miranda var så fin i sin nya klännig!

Måste visa brorsan och Saras nya familjemedlem, såå underbart söt!

♥Loka♥

 

Har framkallat ännu mer kort nu och kommit en bra bit påväg! Har BARA ett år kvar nu.. Haha

chioa!


Exprimenterar!

Nu gör jag nått konstigt som jag inte alls vet hur det kommer gå..!
Bakar limpor.
  • Man värmer inte ens degvätskan till 37grader utan blandar kall mjölk med jästen.
  • Ingen jäsning!
  • Sätt in limporna i kall ugn, vrid sen på 225grader och grädda!
Detta verkar dock heeelmysko så jag var tvungen att testa!

Och visst blev det limpor...!



9 dl
vatten eller mjölk
1,5 dl brun farin socker
2 pkt jäst (100g)
jäst
3 msk salt
1 st ägg
mjöl (vetemjöl och rågsikt) mängd till lagom koncistens, l

Blanda alla ingredienser som en vanlig deg. LIte kladdig ska den vara men hantera den med
mjöliga händer och mjölat bord så går det bra!
Rulla ut 4 limpor och lägg på en plåt.
Ställ in i KALL ugn UTAN att jäsa.
Skruva på ugnen på 225 grader Grädda i ca 30 min.

Har inte smakat än så jag har ingen aning om hur de blev men fort gick det!



Morsgrisar!

Det gäller att kunna räcka till åt alla...! Mina morsgrisar får samsas
om sin mamma när det ska sovas middag=)

Johan tog kortet när han kom hem från jobbet, vi hade det så mysigt så!

Photo-shooot!

Håller på att laga köttfärspaj men var tvungen att avbryta och göra en liten photoshoot på min söta tjej... Hon var på så bra humör så jag fick många glada bilder...! Man lär passa på, för oftast när jag visar mig med kameran blir hon så allvarlig då.. ;-) Men nu ska jag fortsätta!

Min älsklingtjej!!!

Hon rynkar så mycket på näsan när hon är som gladast...



(De ligger nog i släkten, eller hur Tessa.. ? ;-) )

 

Mirandas kusiner! Helt underbara!!

 

 


ÅRSDAG!

Idag firar jag och Johan 8 år tillsammans...
Herregud vad tiden går undan!

Älskar dig av hela mitt hjärta Johan!!

Hurra Hurra Hurra....

....och GRATTIS
till min Farmor som fyller år idag!!!


Eclipse!

Kolla in tredje Twilight filmen "Eclipse" nya trailer här:


http://video.se.msn.com/watch/video/har-ar-nya-twilight-trailern/apd2q7t3


Jag lääääängtar!!!


Nu ska vi snart åka till Sunnansjö och hälsa på sen på lite kalas
till Johans farmor som fyller år...
Grattis Inez!

... Och till världens bästa Mathilda som har namnsdag idag!


Och min forna idol Taylor Hanson som också fyller år idag.. Haha
Det kommer jag alltid minnas..=)

Bakförmiddag här i huset!

Har bakat matbröd nu på förmiddagen.. Känner mig som en riktig hemmafru, fast jag hade inget förkläde.. Det måste jag skaffa mig så känslän blir mer äkta.. Haha

Bakade The Kakor med Grahamsmjöl och lite krossade solrosfrön i. Utgick från det här receptet men hade i lite vetekross och lite mer grahamsmjöl... Blev 18st.
http://www.kokaihop.se/recept/tekakor-med-grahamsmjol
Dålig bild, har redan packat dom men de syns lite..


Sen blev det Thekakor med havregryn, have även där i lite grahamsmjöl, lite solrosfrön och linfrön. Inge mycket för då blir det ramaskri från Johans sida... Blev 16st.
http://www.matklubben.se/recept/tekakor_med_havregryn_12795.html


Och till sist Grova frallor. Här ersatte jag bara lanbrödsmjölet med vanligt vetemjöl för jag hade inget sånt annars precis efter receptet..Blev 32st.
http://www.matklubben.se/recept/grova_frallor_74910.html


Har bara smakat de första än så länge, men det doftar supergott och ser väldigt goda ut i alla fall... Jag skriver väl senare om det skulle vara katastrof.. ;-)

Har fått en bakassistent av morfar så då blir det så mycket enklare att baka sånna här saker, skulle jag aldrig ge mig in i de annars. Men nu kommer det bakas mycket här framöver.

Och Miranda har skött sig exemplariskt...!


För dig som undrade om assistenten... Har en liknande den här modellen
men det är nog nån årsmodell äldre.


Electrolux Assisent Variomat n7 heter den iaf...



Underbara väder!

Har varit ute i nästan 2 timmar nu, så underbart ljuvligt. Vi gick bakom Abb och längs väsman bort till Piren... Var in på Lidl och kika lite men herregud vad jag inte tycker om den affärn..

Var sååå skönt. Älskar att vara mammaledig för man kan verkligen njuta sånna här dagar!


Skulle gå förbi vid kyrkogården och hälsa på Mormor men jag hade inte en tanke på hur mycket snö det är och att såklart alla gravar är totalt översnöade... Får gå dit igen när man kan nå in, nu gick det ju inte ens o komma i närheten.

En hel del snö!


Haha, fick se detta efter jag gått ett tag:
Jag matcha ju förtusan vagnen med min jacka! Hur coolt är inte det..? Hehe ;-)



2 månader

Vår tjej blir 2 månader idag! Tiden bara springer iväg ju!

Älskar dej så himla mycket!!!

 

♥  ♥  ♥

 


Helgen slut

Usch vad de gåt fort. Längtar till sommaren så mycket när jag får ha Johan hemma lite mer. Blir väl påsk härnäst, när det blir mer än två dagar.

Finns inte så mycket att skriva som händer.. Dagarna rullar på occh vi gör inte så mycket mer än är hemma och gör hemma sysslor. Lördagen spenderade jag hos mamma och pappa,fast vi var nere hos min farmor och farfar nästan hela eftermiddagen. Blev bjudna på mat och så hjälpte vi till lite, de har nyss flyttat. Johan var på folkrace och sen hos en kompis på kvällen och drack öl....

Idag gick jag upp ur sängen halv ETT. Vi (jag och Miranda) orkade inte gå upp då natten varit lite knölig. Sen har vi inte gjort mycket, bara slappat och myst! Kollade nyss på Luftslottet som sprängdes och nu kollar jag på Catch me if you can.
Den är riktigt riktigt bra den...

I veckan blir det föräldragrupp på torsdag och jag ska baka hade jag tänkt... Annars vet jag inte. Nån som har nått bra recept på matbröd?


Mysko

 

Är det bara jag som fattat fel eller har jag hört rätt, när jag alltid trott att det var tvärtom??

SKULLE dock detta stämma så är det ju rätt, för min ring pendlade då hela tiden... Men däremot vet jag att det stämde för många andra mammor när det var tvärtom, alltså snurra=tjej pendla=kille.


Hur har ni hört? Ni som testat detta....?

Nya kläder!

Har beställt nya kläder till Miranda i stl 62, har nästan inget alls av det och har knappt köpt nått alls till henne känns det som. Har fått låna mycket och fått i present nästan allt i stl 50 och 56. Så nu fick det blir lite kläder, hon har inte så långt kvar till hon kan ha 62. Beställde från nameit.com. De har väldigt mycket fint och riktigt bra priser tycker jag.


Filmtips!

Såg precis en skitbra film....! Se den!



Law abiding citizen

Äntligen


Äntligen har de erkänt och gått ut med att de är ett par, det var väl på tiden..
Så länge som de smusslat nu..! Tycker det är kul att de är ett par i verkligheten blir så mycket hetare kärlek i filmerna då. haha

http://kandisnytt.msn.se/index.cfm?objectid=77996



mm.. nog är han gott ögongodis allt...




Potatissoppan..

På begäran.. Recept på potatissoppan/gryta som SANDRA lärt mig, så det är hennes recept det här... Vi gjorde det ofta i Falun när vi bodde där för att det är så super enkelt och gott... Sandra, du får rätta mig om det är något med receptet men så här gör jag:


Potatisbitar (mjölig sort)
½ köttbulljong tärning
Stor klick ketchup    kanske 1½ matsked ?
Stor klick senap              ---lika---
lite peppar
Falukorvsbitar


Koka potatisen i mycket vatten tillsammans med ketchup, senap, buljongtärning och peppar LÄNGE. Tills det börjar bli lite tjockt, ibland behöver man tillsätta lite mer vatten om man vill ha potatisen ännu mjukare. Den ska i princip kokas sönder lite.. Då blir det som godast. Smaka av, behövs ibland mer av någon ingrediens. Ha i korven när du tycker att det snart är klart och koka med den i någon minut...
Man KAN ju ha i massa olika saker, rotfrukter, svamp, kryddkorv men vi har bara potatis och falukorv!!

Att tillägga: Varken min Johan eller Sandras Ted tycker om denna rätt så jag garanterar inget, men vi älskar den!

Thaigryta!

Har lagat supergod Thaikycklinggryta! Ska passa på och äta nu innan Miranda vaknar bara.. Sen tänkte jag gå ut och gå men fick just se att det blåser ju halv storm ute?! Får väl se hur det blir med den promenaden....

 

1 burk ICA Asia Paneng Curry Grytbas

(finns även andra än icas, men paneng curry

är favoriten)

Kycklingfilé 2-3 stycken

Broccolikvistar

Paprika

Vattenkastanjer

Morötter

Stek kycklingfilén i bitar några minuter, tillsätt grytbasen och vattenkastanjerna.

Skiva morötterna, koka dem i vatten i ca 8 min så de blir lite mjuka.

Tillsätt sedan morötterna, broccolin och paprikabitarna i grytan när den börjar bli klar och har kokat på svag värme i ca 10 min. Låt den sedan koka lite till så grönsakerna tar lite smak och blir varma. Inte för länge bara, då förlorar de krispigheten....

Servera med ris!

 

 

OCH IKVÄLL ÄR DET GREEEY!!




Go o Glad!



 

♥Så underbart lycklig blir man när hon skrattar!!



RSS 2.0