Min krigare

Hector är verkligen min misse. Han är verkligen med mig 24-7 om jag är hemma. Och det märks att han är fundersam när jag är lite hängig.

Jag har haft skitkul i helgen men herrgud vad det tog på mig. Först idag är jag väl "back on track"..... Han har inte lämnat mig en sekund när jag legat o vilat, när jag rumlat ut på toa så går han med. Han tycker inte om när jag inte är mig lik, det är ett som är säkert.

Nu på morgonen har har varit lugnare éfter som jag varit piggare. MEN jag reste mig för fort ur soffan och eftersom jag har väldigt lågt blodtryck så blev jag så yr att jag var tvungen och sätta mig igen. Så jag "föll bakåt" de sista stegen ner i soffan och tog mig för pannan.... Då hoppa han från fönsterbrädan, kuta över golvet skriiikandes "mja, mja mja ,mjaaauee" och fram till mig, ställde frambena på magen och börja stångas i ansiktet.


Mammas lilla hjälte, du är otroligt dryg ibland men gud vad jag älskar dej!


118800

Såg en på blogg.se som skickat 118800 och frågat om sin blogg och fått ett rätt kul svar... Jag var bara tvungen o prova o se vad man fick för svar...

"Vad är http://redshavemorefun.blogg.se?"


118800 svarde såhär:

"redshavemorefun är kvinnornas motsvarighet till Serlock Holmes. Ett sylvasst interlekt tillåter inte någonting att gå dig förbi. Dessutom är du noga med att inte tillåta andas dumhet få grepp om din vardag. Dina små grå arbetar som besatt med att ständigt inmundiga nya och härliga kunskaper för att få en bättre värld"


118 118 hade lite bättre koll och svarde såhär:

Hej! Det är en blogg som skrivs av Johanna från Ludvika. Hon skriver om sitt liv som innehåller bl.a pojkvänne Johan, dreas dotter Miranda, deras katter och loppisfynd. Ha en trevlig dag.



Haha, tyckte de var kul med loppisfynden på slutet=)

Testa ni med! Vad får ni för svar?



Miranda reser sig....



Ingen bra kvalitet och jag har tydligen ingen koll åt vilket håll jag har kameran på slutet! Men nu är hon otålig, hon ska helst ha lärt sig detta igår tycker hon... =)


Lite tycke o smak!


  Ram 1 (enkel)  ♥  Ram 2 (lite pråligare)
Har hittat dessa två ramar, vet bara inte vilken jag vill ha. Ska spraymåla den vit. Därför har jag gjort följande exempel i svartvitt så det ska bli mer verklighetstroget. Jag ska även ha förstoringen i svartvitt.

Nu behöver jag er hjälp!
Jag kan inte betsämma mig för vilken bild jag vill ha eller ram. Har inte heller bestämt mig för var den ska sitta men antagligen vardagsrummet.
 Man kan mixa bilerna och ramarna hur man vill.

Tyck till!





Den här (nedan) gillar jag men eftersom orginalbilden inte är centrerad så vet jag inte om den går att förstora till 50x60?



Som sagt välj ram och bild tack!
Får se om ni tycker som jag...

Det är vilket foto jag främst behöver hjälp med!!!


Loppisfynd!

Dricker dock inte kaffe själv, önskar ibland att jag gjorde, men man kan köpa kaffekoppar ändå!

Dessa fyndade jag på loppisen på hammarbacken i lördags...


Tycker de var riktigt söta..
10 koppar med fat.
ALLA för 20kr.
Blir 2kr per kopp? Hur kan man ta så billigt..? Jag hade ju köpte dem för 100 också....?





Envis som en myra

Hon tränar och tränar, kämpar o kämpar...





... sen tippar hon åt sidan, slår sig och blir ledsen i 10 sekunder. Sen upp igen.

Jag låter henne hållas då...


Hjälp!


Har äntligen hittat den helröda som jag sett framför mig. Jag har tänkt att hon ska ha en röd overall i höst/vinter och den ska inte vara nå prålig, och då hitta jag äntligen denna efter lite letande....

MEN

vilken storlek ska man ha, är ytterkläder ofta stora, hur mycket större ska man ta i?
Miranda har ganska exakt 74 nu, inte på alla byxor för hon är rätt kort men annars sitter 74 bäst på de mesta.

Vilken storlek skulle ni tagit ??
Vill ju beställa så den inte tar slut, men har så svårt att bestämma mig!



Jag ska måla hela världen lilla mamma


Mirandas mormor har stickat denna underbara jordgubbemössa till henne, och hon blev så otroligt söt! Nu hoppas jag att jag hittar en röd höstjacka eller overall bara!!

Tack världens bästa mormor!!

Kan visa lite vad jag gjort de senaste dagarna. Håller på och målar möbler för fullt. Är helt såld på att göra om gammalt till vitt nu. Det tar sin lilla tid men jag tröttnar aldrig, men det gör Miranda så jag får ta lite i taget!

Hittade en gammal stol på min farmors vind/vedbod som jag tyckte var helt underbar, än bättre skulle den blir med lite färg.
Så här såg den ut före:

Och numera ser den ut såhär...!



Älskar den!
Har även målat några gamla fönster som jag ska ha som "tavlor" och en av dom som fotorram. Sen hittade jag en gammal stol jag haft i lekstugan, den målade jag om och ska ha i Mirandas rum...



Och till min favorit,
det vackra gamla fönstret som ska hänga över min fina skänk
jag köpte på auktionen. (som ännu ej är klar)


Har slipat, lagat och putsat, sen målat och slipat lite igen för att få tillbaka den gamla känslan... Åh så jag längtar tills jag får inreeeda!

Har kikat på Fångarna på fortet nyss, hade pausat eftersom Miranda vakna gång på gång, men nu har jag sett klart. Det var lite småroligt, längesen man såg de! Och tyckte det var bra för de hade inte krånglat till det, utan det var precis som vanligt.

Imorgon blir det en lugn dag, behöver vila upp mig efter allt målande. ;)




Fredag!

Idag blir det en vända på stan och lunch med Lisa<3! Har inte tt koöre som jag får handla med på stan så jag ska försöka skärpa mig. Men det är svårt... Jag ÄR shoppinggalen. Men nu behövs våra pengar läggas på annat.

Sen ska jag ev åka till Tessa, Roger och kusinerna, om de är hemma, och hälsa på. Men till kvällen blir det grängesberg. Måste säga hej då till pappa som åker på sin andra fiskesemester... Så då får råttorna dansa på bordet när katten är borta... ( jag o mamma)

Imorgon vill jag gå till Hammarbacken på loppis, får nog bli en sväng. Johan ska på streetrace till Orsa så jag vet inte vad jag ska hitta på en heldag.

Nej nu ska jag försöka lägga M för sin förmiddagslur, och det brukar inte va det lättaste...


Trevlig Helg!


Bus!!!

Har en tjej här hemma som kommit på att det är kul och dra i blommor. Hon vägrar ge sig oxå.. Ställer för allt möjligt men hon prejar sig igenom tillslut! =)


Så vi bytte aktivitet så vet jag vart jag har henne..=p
Mammas supergirl!

Det ska mycket till innan hon tröttnar på den här!


Nu är det snart sovdax för lilltjejen så då ska jag nog ta det nya True Blood avsnittet! Gillas!


Vitt

Har målat min pigtittare vit!

Före:


Efter:




Är inte helt nöjd, måste använda en annan färg nästa gång så det inte blir så randigt.
Men den blev helt klart bättre tycker jefter som jag ääääälskar vitt!


1700-tals auktion i Bringsjöberg!

Idag har jag varit på Auktion för första gången! Tror jag var med pappa nån gång när jag var liten men kommer knappt ihåg nått.

Och det gick skitbra!!!!!!

De sålde väldigt mycket skräp och konstiga grejor men ändå en del småfina saker. Jag var väl med och ropade på några saker men det mesta blev jättedyrt! Var liksom ingen idé alls kändes det som. Hade sett ett skåp/sideboard som jag blev helt kääär i. Men när jag såg vad allt kom upp i för priser kändes det inte som om det var nån idé alls. Men vi var kvar ändå ifall att. Såg även ett linneskåp som jag också tyckte om. Risken var ju att de skulle börja sälja ut det, och då visste jag ju inte om jag skulle buda på det, för jag skulle ju inte ha råd med båda.

Och såklart de börjar med linneskåpet, "Fan tänkte jag".

"-20kr, säger en tant"

Ingen säger nått mer och jag blir alldeles förvånad varför ingen säger nått?!

"50kr! säger jag"

Då skakar tanten på huvudet och gubben slår klubban i bordet för 50kr!!! Va i hela friden! Jag fick ett LINNESKÅP för 50kr som jag bara älskar! Hur ofta händer det??

*

De går vidare och en byrå går för 850, en barnsäng för nån tusenlapp och snart är de vid mitt sideboard.
Jag bestämde mig för att gå med till 2000 för att jag gillade det så mycket...

"Ja här har vi ett lågt gammalt skåp, får jag nå bud på det?"
säger auktionisten

Tystnad.. Jag väntar bara på att nån ska säga nått. Men ingen..??

"100kr säger här säger jag då!"

Pang och klubban slog i bordet för 100kr!

Jag fattar inte varför ingen mer budade på dessa fina skåp när de köpte skit för flera tusen! Men nån gång ska man ha tur och det hade jag verkligen idag!!! Budade på ett par i stolar men de blev alldeles för dyra. Men jag var helnöjd när jag åkte därifrån 150kr fattigare och med två underbara skåp på släpkärran som bara väntar på att få lite vit färg på sig!

Har två halvdåliga kort från Auktionshemsidan. Tänk er dessa helvita och att de kosta tot. 150kr.



Imorgon blir det loppis med mamma och pappa i björnhyttan!

God natt allesammans...!!


Pysslat lite!

Gjorde ett litet minne från Mirandas dop.

Av att vanligt tittskåp...



...och skorna från tårtan...

..en ros från borden..

..lite färg, ett foto och en rosett så blev det såhär!
 

Tycker den blev riktigt söt!
Tror det är roligt att ha när hon blir äldre...=)


Tack Mormor!

Miranda fick en så grymt fin tröja av sin mormor igår, som hon stickat!



Älskar den!!!



Tack Mormor!


Liten uppdatering om ingenting

Nu var det ett tag sen det blev en uppdatering... Man kan ju tror att jag haft jättemycket att göra och inte hunnit. Men så är det verkligen inte. Har inte orken bara. Läser alla andra bloggar iaf!

Vi har alltså bara varit hemma de sista dagarna. Städat lite, kikat på film, myst, badat och "bråkat" en del. Hon har verkligen kommit på att det går och styra lite som man vill, bara man gnäller lite. T.ex när hon ska sova på eftermiddagen, det tar en evighet. Hon är så övertrött tillslut att hon bara skriker som en stucken gris. Så det effektivaste just nu när hon blir sådär är att lägga sej med henne i soffan och slå på en film med högt ljus då hon blir distraherad. Då ligger hon och kikar, sen kommer hon till ro och somnar. Då får man traggla sig ur hennes grepp och försöka göra nått. Men då lär man ju ha stenkoll så hon inte vaknar och slår sig i golvet..

Läggningarna fungerar lika, hon är en så matglad tjej. Men nu vägrar hon vällingen på kvällen. Och det är inte att hon tycker om utan bara för att inte somna. Hon är ledsen, sprattlar, skratar och vrider och vänder sig. Så flera kvällar har hon somnat utan välling... Så får jag springa nattetid istället.

Jaja, nog med gnäll från min sida. Hoppas det är lite tillfälligt trots så våra rutiner kan blir normala igen.


Igår hade vi ett par här o kika på lägenheten. De verka gilla den så vi får se vad de bestämmer sig för!


Väntar fortfarande på den där himla boupptäckningen ska bli klar. Handpenningen är iaf inbetald och vi har hittat en ny lite bättre bank, men bättre lånelöfte. Skönt iaf att det är så pass klart att ingen annan kan buda på det längre, att det är vååårat på den fronten...


7 månader

Vår skruttfia blir 7 månader idag!!!





Vårat ♥, som är glad nästan jämt!
Vi älskar dej så!


God Morgon!

Inatt slog Miranda till med en rejäl sovning. Hon somna kring nio igår och sov till åtta imorse, UTAN att vakna för mat. Haha, jag vet att än så länge är det en enlångsföretelse men man kan ju hoppas på fler sånna nätter. Jag är då glad och utvilad!

Pysslade lite igår, pimpade Mirandas vällingburk lite!

Så nu är den lite roligare tycker jag...


Miranda ligger på golvet och kämpar för fullt med sin krypning... Hon har inte kommit på det än riktigt. Spänner bara ut magen och höjer upp armar och ben, eller står plankan. Imellanåt tar hon sig framåt, och man tror -"nu så har hon kommit på". Men sen blir hon förbannad och allt är som bortblåst.

Men vi tränar på, är ju rätt skönt så länge hon är still ändå...

Är sugen på att gå på loppisen på Hammarbacken idag men har ingen att gå med så jag får ta det nån annan helg! Tråkigt att gå själv...

Senare blir det 50 års kalas för min faster. Mat och trevligt sällskap är aldrig fel....

Ha en skön ättermiddá!


Huset...


Här är huset vi köpt!!



Fler BÄTTRE bilder kommer självklart när vi fått huset...

Har inga bilder på inomhus, hann inte spara några innan de tog bort det på hemnet. Det är i alla fall i Saxdalen. Väldigt stort 140kvm. Enormt vardagrum, matsal, hall och kök nerpå. På övervåningen är det tre sovrum, klädkammare och rätt stor hall. En toalett på varje plan, alltså tre stycken... Källaren är inte inredd förutom badrummet som har badkar och är kaklat.

Visst finns det lite och göra men vi kan absolut flytta in och låta bli att renovera om vi vill. Men man vill ju alltid sätta sin prägel på huset ändå. Och det ska vi göra, samt göra ordning trädgården så den blir mer öppen och inte så mycket buskar. Vi är jätteglada!!

Nu gäller det bara och hitta möbler att fylla ut detta enorma hus! Har påbörjat iaf, hämtade möblerna (som jag visade igår) i Västerås idag! Helnöjd!


Men som sagt ÄN finns det en liten risk, skulle det bli nått krångel med boupptäckingen från säljarens sida så kan det ju bli problem... Men annars är huset vårat!!!!
Mäklaren sa till 99,9999% är allt klart...


VA E DE FÖR EN' DAG????


...Jo de är Tessa födelsedá trallallallalaaaaa!



Grattis önskar oss här i stan!

Miranda
Johanna & Johan


FYNDAT!!!

Hittade detta matbord på blocket idag! Ringde direkt och fick det!
500 kr ska jag få ge! =)



Och även 5 sånna här stolar. Alla för 100 kr.
Och till sist denna underbaring jag suktat över länge....
500kr!

Ja e glá trala lalala....

Nu fattas bara besked, det slutliga. Om vi fått huset vi budat och skrivit papper på.
Sälajren bor i Stockholm så papperna har skickats dit för underskrift och skulle inte säljaren få nått tuppryck eller att nån ringer in ett skyhögt bud så att de ändrar sej ska nog detta gå vägen!!!

Håll alla tummar ni har, tår oxå om ni kan!


Klippdag=)


Hade renovering på mina nära o kära igår. Fixade svärmors hår och även systrarna Holmström lite. Madde kan man väl säga stod för den stora förändringen som vanligt..=p Tyckte hon blev så fin!
Före:


Efter:

Snodde bilden från dej Madde, hoppas det var OK=)
Foto: Julia Halme

Lite skillnad i redigering och typ på bilderna kanske men ni ser ändå!

Idag boooorde jag städa. Men jag orkar inte, men jag måste. Vi har inte ens plockat bort tacosen från i lördags på bordet. Skäms på mig.

Men jag tror jag tar en trip till Sandra istället på dan..!




RSS 2.0