Hemgjorda piroger!
Måste dela med mig av dessa godingar jag gjorde igår.
Perfekt Fredagsmat i fortsättningen. Och det är bara göra stora satser och frysa in sen...
Riktigt superdunder mega gott!
Pirogdeg:
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
½ dl kesella (jag hade creme fraiche)
1 1/4 dl lättmjölk
1 ägg till penslingen
Jag gjorde dubbel sats, blev ca 10 piroger då.
Gör bollar och kavla ut till stora kakor och lägg
fyllning på ena sidan och vik sen ihop. Ha en blöt gaffel
och gaffla ihop kanterna.
Egenkomponerad fyllning:
Strimlad skinka
skinkost
creme fraiche
tomatpure
ev lite senap
peppar
pizzakrydda
200 grader i ca 15 min, eller tills de fått fin färg.
Gjorde även med köttfärsfyllning, de blev också goda men tror de blir ännu godare om
jag har tacokrydda hemma nästa gång. Nu blir de lite chili-curry aktigt....
Riktigt mumsigt blev det!
ska jag definitivt prova. jättefina bilder ni hade tagit igår förrästen!
Bra tips!
Låter jättegott!
Dom ska jag prova imorrn :)