Go o Gla!

Miranda är inne i en riktig mysperiod tycker jag. Glad mest hela tiden. Då är det extra underbart att vara mamma, man känner verkligen att man har nån som älskar en och vill mest gosa hela tiden, nästan väcka henne när hon sover bara för att få se hennes underbara skratt! Är så oerhört lycklig att jag får vara mamma till denna underbara lilla tjej! Och man märker att hon börjar bli mammig, likaväl som jag börjar bli extra gossjuk med henne=)

Har precis lagt henne och läggningarna fungerar så bra. Hon äter en flaska ersättning med mig i fotöljen i hennes rum och när hon ätit klart lägger jag bara ner henne. Oftast somnar hon direkt, behöver bara lägga över henne täcke och stoppa om henne så sover hon. I värsta fall får jag vara kvar på övervåningen och gå in och ge henne nappen 2-4 gånger men thats it! Går som på räls.. Så jag hoppas det är nått hon kommer fortsätta med! Sen sover hon till ca 4-5, då äter hon och somnar om och vaknar oftast kring 7.15.  Bortsett från idag då hon promt skulle gå upp 05.30 så idag har hon en trött mamma!


Idag har jag haft bästaste Lisa här och vi har gjort hennes hår inför studenten! Du bidde så fin älfling! Imorgon ska jag med mamma till Siljansnäs och trimma Lovis och Elvira, deras päls är så lång och tuffsig=)



Jag har ju varit väldigt glad på sistone och bett er hålla tummarna för oss o.s.v och nu har det gått i hamn! Johan har fått nytt jobb och jag är så glad för hans skull! Han har inte alls trivts där han jobbat på sistone (läs: 4 år!) och har varit som ett åskmoln var och varannan dag pga jobbet. Och det har märkts då det går ut över både det ena och det andra. Men nu har han sagt upp sig och börjar på sitt nya jobb den 28 juni. Det enda negativa är att han blir utan semester=( Men det här är hans enda chans att komma därifrån snabbt och vi kan ev få EN vecka tillsammans så det får gå. Han kanske kan ta ut nån vecka i höst eller nått. Underbart i alla fall!


Dop

Idag har vi haft dop för Miranda i Grangärde kyrka!
Miranda var så duktig, hon var lugn och fin hela tiden så jag är så glad för det är väl det man är mest orolig för. Att hon ska bli ledsen där framme. "Blir hon ledsen är det väl ingen fara" säger de flesta och visst jag håller med MEN nog är det väl mycket trevligare och mysigare om hon är nöjd....? Nu var hon det och vi är jättenöjda med dagen!

Hon t.o.m bjöd på sin bästa sida när prästen lyfte henne inför alla.... Mamma o pappas goa tjej!!








 

TACK ALLA SOM
VAR MED OCH DELADE MIRANDAS
SPECIELLA DAG!




Vi har pustat ut på soffen på eftermiddan och nu på kvällningen blev det pizza. Helt slut i huvudet efter en stressig dag, skönt att det gick bra och även skönt att det är över...!
Nu blir det Eurovision och dumleklubbor!

Och TACK Madde för de fina bilderna!


Äntligen!!

Stort GRATTIS till min underbara vän
 Sandra och hennes Ted
som fått en dotter!!!
Är så oerhört glad och lycklig för eran skull. Som du älskat din mage Sandra, nu har du en underbar liten guldklimp att älska ut i fingertopparna och lite till!

Längtar så tills jag får träffa er och henne!


YES!!

Ikväll kommer jag somna med ett leende på läpparna...
 Nöjd och belåten.
 Glad och lycklig.

Imorgon kommer jag vakna och börja stressen igen.
Måtte jag komma ihåg allt till dopet på Lördag. Bäst att skriva en lista....



Ha det bra...


???? Vad hände ????

Igår la vi Miranda kring niotiden, hon åt ersättning 180ml och somnade direkt jag la ner henne utan problem. Klockan tio i två vaknar jag av att hon gnyr, "åh redan tänker jag"... Går in till henne, försöker med nappen och stoppar om henne lite men hon vill inte somna så jag tar upp henne för att amma henne lite.. Hon äter lite, kanske i 15 sekunder sen bara skriiiiker hon rakt ut. Helt panikslagen, flaxar med armarna, och skriker hysteriskkt. Jag reser henne upp och kramar om och försöker lugna henne. Men hon är stel som en pinne och skriker och skriker. Ja tycker jag försöker med allt, napp, vyssja, lugna, gunga, amma igen, lägga ner ensam -ja allt men hon är hur ledsen som helst och hulkar ur sig gråten. Och jag helt nyvaken och dödstrött. vet inte hur länge jag höll på men det kändes väldigt länge. Jag får lite smått panik så Johan tog över efter ett tag... Visste inte nå vad vi skulle göra? Han tog henne och jag gick ner och blandade lite ersättning... När jag kom upp hade hon lugnat sig så jag tog henne och provade med flaskan och hon åt upp allt jag blandat 120ml. Sen somna hon i min famn och jag la ner henne i sängen igen. Klockan halv 4 var jag upp och gav henne nappen igen annars sov hon till klockan 10.

Nu undrar jag ju vad var det här????
Plötsligt jättehungrig? Akut magknip? Mardröm?
Jag chansar på magen, för hon skrek helt plötsligt som att trycka på en knapp, och vred sig och blev så stel. Men hon har  aldrig gjort nått liknande och jag kände mig helt hjälplös...

♥Mammas hjärta, hoppas inte det blir så igen..! ♥


22/5



Älskar dej, du är världbäst!! Puss!


Nya naglar!

Har varit till Borlänge idag och gjort nagelförlängning..
Är supernöjd. Gjorde på NailTechnology, mitt emot systemet inne i centrum. De var riktigt trevliga och jätteduktiga.. Gelé med naturliga tippar och mjölkvit gele på tipparna... Hoppas de håller=)



Tack Lisa för sällskapet!!


♥Mammas hjärta, undrar vad du tänker på? ♥

Imorgon blir det kalas då min stora älskling fyller!

Ha en bra kväll!


21/5


20/5


Stora Sega Cookies

Har bakat på fm. Vilket underbart recept, och så lätt att göra. De blev supergoooda!

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)
1½dl grovhackad mandel

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor "fudgeboll", ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader  10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.






Känslor man aldrig upplevt förr


Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött.
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.


♥Älskar dig så otroligt mycket, min underbara dotter♥





Text Av: Siv Andersson


Promenad


Tog en skön promenad efter massagen, Miranda behövde sova. Hon var helt slut efter att vi masserat hela kroppen idag. Blev en del protester på slutet, hon orkade inte riktigt hela.

Nu ska jag steka pannbiff!


Ljuva värme!


Det är alltså varmare ute just nu är i vår lägenhet. Underbara tanke..
Ska snart gå bort till BVC på babymassage. Men sen vet jag inte. Får gå till nån parkbänk och sätta mig och njuta av värmen. Den skulle tydligen inte hålla i så länge.

Hoppas på fint väder till dopet som är om två helger bara...
Skulle behövt baka i veckan. Johan fyller i helgen och han vill nog ha lite mums bakat då.

Inatt åt Miranda en gång. Hon somna hav 10 och sov till halv 4. Sen somna hon om och jag hämtade in henne till mig vid halv åtta. Vi låg myste och sov sen till 9. Gillar't!

Hon vänder sig heeela tiden nu från rygg till mage. Hon tycker det är jättekul, men efter ett tag så vill hon ju inte ligga så mer och blir tvärförbannad. Hon har inte kommit på hur man vänder tillbaka än iaf. Så jag får ju springa och vända tillbaka henne till rygg HELA tiden. Vips, 10 sekunder senare ligger hon på mage igen... ♥




Vad har hänt sen onsdagen?

Nu var det längesen jag uppdaterade. Har haft så sköna dagar nu när det varit långhelg så jag har inte haft tid.

Torsdagen tillbringades ute i Sunnansjö med kusinerna och svärföräldrar. Åt Tacos och hade en mysig dag i regnet medans karlarna snicckrade på lillstallet hela dagen. 

Fredagen blev det lite shopping på stan åt Johan. Nya byxor till dopet och ett par vardags. Ett år sen sist han köpte byxor. Herregud... Sen hälsade jag på mamma o pappa..

Lördagen. Vilken UNDERBAR dag. 20grader varmt och sol. Gick ju i linne hela dan. Fixade till Saras hår... Hon har varit svart men nu är hon Beyonce blond. SÅ snyggt! Sen grillade vi och på kvällen blev det smörgåstårta och vin på altanen med min Farmor och Farfar. Sen spelade vi spel.. Johan var på streetrace hela dagen och kom hem väldigt sent så jag stannade kvar över natten hos mamma och pappa. Gick superbra med MIranda, hon sov så gott även borta...

Söndagen. En sköön och slapp dag. Myste bara och tog det lugnt. Johan blev stolt och överlycklig bilägare till en Audi S4. Oj så han går på rosa moln nu. En bil han tjatat om sen vi träffades..


En underbar långhelg med andra ord. TACK alla.

Miranda har sovit från kl 22 till 05 nu flera dagar i rad. HOPPAS HOPPAS det är nått hon kommer fortsätta med. Jag hinner t.o.m gå in i lite djupsömn. Så skönt....

Imorgon blir det babymassage....!


Nöjd bebis!

Miranda vände sig precis från rygg till mage för första gången! Och hon var så arg på den där armen som var i vägen! Men hon tog i och då gick det..=)

 

Kämpar o kämpar.. gnyr och trätar på den där armen...

.
Tar sats.....!


Och rullar över!
Och blir tyst som en filbunke!=)


Kul att man lyckades få första gången på kort.. Även om inte själva "överrullningen" syns..

Mammas stora tjej!!


Makover


Idag har vi gjort lite makeover på Mirandas faster Madde.
Vi skulle ha bort det röda inför studenten....
Så nu blev de möööörkt. La 4.0+4.3. Men vi hoppas på att det ska släppa lite...



In Progress...






Schnyggo=)



Donat lite

Nu har jag sytt fast axelbanden på klänningen, var tvungen att ha nått för den glider ner annars. Men ni var ju inte direkt eniga vilken klänning som var finast...=) Så jag får nog kika på vad det är för väder och vad som passar..

                                             


Klädproblem

Kan inte bestämma vilken klänning jag ska ha på dopet, en helvit eller en beigeblommig?? Hjälp!


Den vita är den pärlaxelband till och en turkos kofta kanske.... Eller jag vet inte.. Kanske nått helt annat!??!?!


Idag har jag premiärat på Subway. Herregud vad gott. Hur ska jag kunna låta bli när det är så nära? Yummie...
En dag kvar för Johan att jobba sen blir det långhelg med massa myyys. Underbart!


Mamma ska snart kika förbi och bli klippt så jag måste kila och ordna lite.

Ha det bra=)


Miranda Covergirl



Rösta på Miranda så hon blir ViFöräldrars omslagsbrutta!

HÄR!
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=31996


Cool 4 månaders tjej

Idag blir vår Miranda 4 månader!


Testar pappas cykeglasögon!! Så snygg så....

Ingen aning vad dagen har att erbjuda. Johan ska ut och cykla långtur så jag vet inte vad jag ska hitta på. Kanske förbereda mig på att ta "First Aid" väskan under armen och hämta min karl uppe nånstans i skattlösberg när han är helt slut och inte orkar cykla längre..? =) Haha vem vet..


Hurra Hurra

.... för Felicia idag som fyller TRE år!!


GRATTIS SÖTFIA!!!

ÖNSKAR FARBROR JOHAN o JOHANNA o MIRANDA


Bolanche

Idag blir det en tripp till Borläge med mamma. Hon behöver en ny jacka så jag hakar på!

Natten var lika, hon vakna tre gånger och åt men när hon får ligga med mig i sängen från kl 5 då sover hon minsann. Fram till 9. Skönt det i alla fall....

Nä orkar inte blogga nå mer. Finns inget att säga.

Inga planer för helgen heller.. -Än!


Ha en skön dag!


Zombieeee

Hon vaknade tre gånger inatt så jag är rätt trött, en gång mer än hon brukar men det är väl inte så farligt egentligen. Men det blir JAG som får problem och somna om sen. Så idag är jag som en vandrande zombie. Och jag har jagat undan katterna från hennes dörr säkert hundra gånger inatt. De står o krafsar o ska in... drygon!!! Blir så arg men de fattar inte, och på natten kan man ju inte direkt höja rösten åt dom heller för då vaknar ju hon direkt.

Var iaf till BVC idag 10.30 på föräldragrupp, pratade lite om mat och smakportioner. Miranda älskar iallafall mat, hittills! På morgonen idag åt hon havregröt med en klick plommonpuré och på em fick hon majspuré och lite mer plommon. Hon gapar när man kommer med skeden, smackar och tycker det är mumma. Plommonpuren funkar iaf jättebra för hennes mage, satt riktig sprätt på den. Det fick Johan verkligen bevis på idag... Hahahaha

Skulle varit på babymassagen halv två men orkade inte stanna kvar o vänta, heller inte gå hem o vända då jag är lite zombielik som sagt. Så nu är det två veckor till nästa gång...

Nu blir det att slöa på soffan. Johan ska ut och cykla. Sen ikväll är det desperadooos!


Flickan som vägrade ligga

Varför luta sig bakåt och ha det skönt i babysitterns för??


Hon kämpar sig upp, stönar och stånkar tills hon faller över i "framåt-läge"...'
 Då blir hon nöjd... Toka!


Kändes ju rätt säkert när hon satt i den förut, men nu vågar jag inte riktigt lämna henne för hon kommer snart välta den på nått sätt.


♥Mammas hjärta!!♥
 Jag var precis likadan när jag var liten=) Vägrade ligga bakåt..
 Tredje inlägget idag, nu ska jag ge mig! =p 


Glad!


Fick precis hem de här på posten! Nu ska det kikas på Avatar framöver! Skulle vilja ha sett den på bio i 3D, nån som gjort det? Om den är bättre då? Och sen sån Disneytok som jag är var jag bara tvungen att ha denna, även till Miranda när hon blir lite äldre. Men nu blir det jag jag som kommer poppa disney musik.. Haha!

Förresten är det nån som vet, om jag vill spela en låt från en skiva på dopet, när man t.ex går in, får man det? Och hur gör man om man vill redigera en låt, och bara ha ett visst parti ur låten, så man slipper spola o så, går det o bränna in på en ny skiva?

Mycket frågor, tacksam för svar!!


Sovning

Inatt sov Miranda sin andra natt i sin säng. Båda nätterna har varit exakt likadana. Hon somnar med oss nere i soffan vid åtta. Vid tio gör jag mig i ordning, blandar en flaska ersättning och tar med henne upp. Vi byter blöja mörkt och tyst och sätter oss på en stol vid hennes säng. Hon äter hela flaskan (200ml) och ev rapar sen lägger jag ner henne i sängen och hon somnar direkt. Går ut och stänger dörren...

Vid tre vaknar hon, exakt samma tid varje natt, fem minuter hit eller dit bara. Går upp och sätter mig på stolen, ammar, hon är rätt pigg, så hon krånglar lite när hon ska äta. Men när hon ätit klart lägger jag ner henne och hon somnar direkt. 

Vaknar igen vid fem, försöker få henne och somna med napp och lite gungning och vyssning men icke. Hon är superglad att jag kom in och sprattlar som en tok. Suck. Tar med henne ut i min säng och ammar lite där, så då blev hon trött igen. La in henne i sin säng igen och hon somna om igen. Vid halv sju vakna hon igen. Då hämtade Johan henne och bar in henne i min säng, där låg hon o prata och jollra men jag sov vidare... Blev sen tyst märkte jag och sen vaknade vi halv tio!

Detta var utförligt, du behöver inte läsa om du inte är intresserad, men jag undrar om det verkar Ok att göra såhär? Min förhopping är ju att hon ska slippa vakna där vid 03...och sova en hel natt.
Men  som sagt hon har ju bara sovit två nätter i sängen än så länge och hon är ju van och äta de tiderna.. Det har ju fungerat precis lika hittills fast då har jag bara ammat henne liggandes i sängen och sovit vidare. (skönare för mig såklart, men hon kanske störs av att ligga mellan oss?) 
Har börjat med smakportioner varje dag iaf. Idag fick hon gröt med morotsdryck. Gick väl an... Drycken var riktgit populär, men det var väl för att det var enkelt o dricka när det var i flaska.

NU sover sessan så jag ska plocka lite.

1 dag gammal


Jag vill, Jag vill

Jag vill så mycket, tänk om man kunde få allt som man vill? Vad glad jag skulle vara. Jag behöver inte mer än några saker, och om jag hinner räkna upp de jag vill ha på 5 sek, kan man inte få det då? För man hinner inte räkna upp så mycket... De tycker jag vore rättvist.

Vilka funderingar. Men som sagt, jag vill så mycket men inget blir riktigt som jag vill.

 
Igår var vi hos mamma och pappa och åt mat, kikade på talang och åkte sen hem... Miranda somna i bilen så jag la bara över henne i sin vagga när vi kom hem. Sen gick vi upp i sängen strax innan elva, hon åt och sen sov hon från 23.00 till 06.00 utan att vakna..! Åt och somna om, vaknade en kort sväng vid sju men somna igen och vi sov till 9! Många timmars sömn. Skönt!!! Tack stumpan!

Ska prova lägga henne i spälsängen om natten snart, men tycker det är så jobbigt eftersom det är ett annat rum. Med stängd dörr. Då katterna inte får komma in lär det vara så.... Men det är ju vägg i vägg i alla fall. Men ska jag plocka upp henne ur sängen, gå in i vårt sovrum och amma och sen bära tillbaka henne till sängen de gånger hon vaknar? Ja visst, kanske det, men jag ser det som drygt, men det kanske är det bästa?


Nej blir inge nytta gjort om jag sitter här.. Måste väl resa på mig=//

Ha en bra helg!


RSS 2.0