Exprimenterar!
Nu gör jag nått konstigt som jag inte alls vet hur det kommer gå..!
Bakar limpor.
Detta verkar dock heeelmysko så jag var tvungen att testa!
Och visst blev det limpor...!
Bakar limpor.
- Man värmer inte ens degvätskan till 37grader utan blandar kall mjölk med jästen.
- Ingen jäsning!
- Sätt in limporna i kall ugn, vrid sen på 225grader och grädda!
Och visst blev det limpor...!
9 dl |
vatten eller mjölk |
1,5 dl | brun farin socker |
2 pkt jäst (100g) |
jäst |
3 msk | salt |
1 st | ägg |
mjöl (vetemjöl och rågsikt) mängd till lagom koncistens, l
Blanda alla ingredienser som en vanlig deg. LIte kladdig ska den vara men hantera den med
mjöliga händer och mjölat bord så går det bra!
Rulla ut 4 limpor och lägg på en plåt.
Ställ in i KALL ugn UTAN att jäsa.
Skruva på ugnen på 225 grader Grädda i ca 30 min.
Blanda alla ingredienser som en vanlig deg. LIte kladdig ska den vara men hantera den med
mjöliga händer och mjölat bord så går det bra!
Rulla ut 4 limpor och lägg på en plåt.
Ställ in i KALL ugn UTAN att jäsa.
Skruva på ugnen på 225 grader Grädda i ca 30 min.
Har inte smakat än så jag har ingen aning om hur de blev men fort gick det!
Kommentarer
Trackback